Korona-aika Café Makussa

Koronavirusepidemian ns. kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla ravitsemisliikkeet noudattavat muuta maata tiukempia rajoituksia sunnuntaista 11.10 lukien.

Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa ravitsemisliikkeiden anniskelu päättyy klo 22 ja sulkemisaika on klo 23. Lisäksi ravitsemisliikkeet saavat ottaa sisään vain puolet tavanomaisesta asiakasmäärästä. Rajoitukset tulevat voimaan heti klo 00 lauantain 10.10. ja sunnuntain 11.10. välisenä yönä.

Ravitsemisliiketoimintaa koskevia rajoituksista on säädetty tartuntatautilain määräaikaisessa 58 a §:ssä, joka on voimassa 31.10.2020 asti. Tarkemmista rajoituksista säädetään valtioneuvoston asetuksilla. Rajoitukset ovat voimassa vain niin kauan kuin on välttämätöntä, enintään 31.10.2020 saakka.

Muissa maakunnissa ovat toistaiseksi voimassa 8. lokakuuta voimaan tulleet rajoitukset: alkoholijuomia saa anniskella klo 24 asti, ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki klo 01 asti. Asiakaspaikkoja ei muissa maakunnissa rajoiteta.

Kiihtymisvaiheessa olevat maakunnat on määritelty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijalausunnon ja sosiaali- ja terveysministeriön asettaman mallinnusryhmän arvion perusteella. Nämä puolestaan perustuvat alueellisten yhteistyöryhmien omasta alueestaan tekemään arvioon.

https://stm.fi/-/ravitsemisliikkeille-muuta-maata-tiukemmat-rajoitukset-voimaan-kuudella-alueella

Muista!

  • Koronaoireisena ei saa tulla kahvilaamme.

  • Huolehdithan riittävästä turvavälistä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaamme.

  • Kahvilamme sisääntulon yhteydessä löydät käsidesiä.

  • Suosittelemme että peset kädet aina tullessasi sisään ja lähtiessäsi ulos, wc käynnin yhteydessä ja ennen ruokailua.

  • Huomioi kaikki lähimmäiset ja aivasta tai niistä paperinenäliinaan tai hihaan.

Huolehditaan siis yhdessä, että suojaamme heikoimmassa kunnossa olevia koronavirusinfektiolta.

Teethän osuutesi pysymällä kotona, jos sinulla on lieviä oireita kuten yskää, hieman kuumetta, kurkkukipua, lihaskipua tai väsymystä. Tottele liikkumisrajoituksia.

Jos epäilet koronatartuntaa, toimi julkisen terveydenhuollon ohjeiden mukaisesti.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta >>