KAHVI

Kahvi on parhaimmillaan tuoreena.

Koska kahvi on tuoretuote siinä missä vaikka leipäkin, kahvi on todella parhaimmillaan tuoreena. Käytämme ainoastaan tuorepaahtokahveja, ja jauhamme pavut vasta kun ryhdymme valmistamaan tilaamaasi kahvijuomaa.

Suodatinkahvimme valmistetaan aina Aeropressillä ja valittavanasi on useampia papuvaihtoehtoja kevyemmästä täyteläisempään. Turun Kahvipaahtimon papujen lisäksi kahvilassamme on välillä vierailevia tähtiä eli papuja pienpaahtimoilta eri puolilta maailmaa, joita voit nauttia Aeropressillä valmistettuina. Tiedot saatavilla olevista kahvipavuista makuprofiileineen löydät kahvilastamme.

www.turunkahvipaahtimo.fi

Touko-kesäkuun kahvit

Päivittäinen valikoima voi vaihdella.

*1: Espresso Facenda Passeio:

Fazenda Passeio on täyteläinen, suklainen ja pähkinäinen kahvi mielyttävän miedolla hapokkuudeella. Tämä uusi tulokas Brasiliasta on kevyen hapokkuutensa ansiosta todella upea aamukahvi myös espressokupissa. Kahvi onkin meillä paahtimolla noussut aamukahviasteikolla monen muun hapokkaamman ja marjaisamman premiumkahvin yli. Kahvi on prosessoitu pulped natural -menetelmällä, jossa osa hedelmälihaa jätetään pavun pintaan fermentoitumisen ajaksi. Tämän ansiosta kupissa maistuu hieno makea vivahde.

Indonesia Frinsa Estate:

Sigarar Utang-kahvilajikkeen papu, joka kukkaisuudellaan ja mehukkaiden hedelmien makeudella on oikeutettu Indonesia kahvien aatelinen. Kahvi on käsitelty washed-menetelmällä, mutta kupissa tuntuu olevan natural-pavun makeutta, joka tekee tästä kahvihetkestä moniulotteisen ja äärimmäisen mielenkiintoisen. Kahvin maku alkaa raikkaalla kamomillalla ja siirtyy elegantisti mehukkaisiin trooppisiin hedelmiin. Suutuntuma on kirkas ja kukkainen.

Rwanda Gitesi #6:

Rwanda Gitesi on hieno kahvi Afrikan sydämestä. Ruandan ja Burundin Bourbon-kahvit ovat viimeisen muutaman vuoden aikana yllättäneet uskomattomalla laadullaan. Tämä kahvi tarjoaa persikan ja aprikoosin mielyttävää makeutta ja lopuksi suuhun jää sopiva annos hapokkuutta kirsikan sävyisenä. Ruandan alueen kahveissa on todella voimakas oma makusignature, jonka kuvaileminen on vaikeaa. Ehkä sinä voit auttaa arvosteluissa?

**2: Columbia Recolectores #1:

Columbia recolectores #1 on täyteläisin kahvi, jota olemme vähään aikaan paahtimolla paahtaneet. Suutuntuma on äärimmäisen pyöreä ja täysi. Kupissa maistuu luumua-aprikoosisosetta ja välimeren yrttejä.

Vista Del Lago:

Vista Del Lago on Costa Rica -kahvien helmi. Honey -prosessoidun pavun pintaa jätetty kahvimarjan liha tuo mukanaan kuppiin lämpimiä ja makeita makuja. Kupissa maistuu hasselpähkinä ja suklaa.

AA Karimikui :

Kenya AA Karimikui on erittäin korkealaatuinen kahvi Keniasta Kirinyagan alueelta. Pesuaseman nimi on Karimikui ja sen omistavat lähialueen viljelijät. Turun Kahvipaahtimon vaalea paahto tuo esiin kahvin mehukkaat ja marjaiset maut


* 1: Papuna espressopohjaisissa kahvijuomissa

**2: Papuna Aeropress kahvissamme

Tule mukaan kahvimatkalle.

KAHVIKURSSIT

Kahvikurssillamme tutustutaan menetelmiin miten pystyt valmistamaan parempaa kahvia kotona. Tutustumme aluksi itse kahviin ja sen viljelyyn sekä erilaisiin lajikkeisiin. Kerromme lisäksi kahvin tuotantoketjun läpinäkyvyyden tärkeydestä aina viljelijältä pienpaahtimolle ja sieltä edelleen kuppiin saakka.

Valmistamme kahvia pienessä ryhmässä mm. Aeropressilla ja perinteisesti käsin suodattamalla sekä espressopohjaisia kahvijuomia ns. kahvakoneella. Maistelemme erityyppisiä tuoreita alkuperäkahveja ja kurssin aikana opit mm. miten veden määrä, uuttoaika, kahvin määrä sekä jauhatuskarkeus vaikuttavat makuun. Käymme myös läpi lyhyesti mistä erilaiset kahvijuomat rakentuvat, miten ne käytännössä syntyvät ja mitä on hyvä huomioida kotioloissa kahvijuomia valmistettaessa.

Kurssin kesto noin 1,5 tuntia ja kurssi sisältää maistelun lisäksi myös pientä suolaista/makeaa. Kurssimaksu 45,-/hlö. Järjestämme kursseja pääsääntöisesti lauantai-iltapäivisin, kun ilmoittautuneita on vähintään 3 henkilöä.

Oletko saanut lahjakortin kahvikurssille?

Lähetä meille yhteystietosi sekä lahjakortin numero sähköpostitse salo@cafemaku.fi , niin olemme sinuun heti yhteydessä kun seuraavat kahvikurssipäivämme julkaistaan, ja voit sitten valita sinulle sopivan vaihtoehdon.

Oma kurssi ryhmällesi?

Haluatko ihan oman kahvikurssin ryhmällesi? Kerää ryhmä kavereistasi, työporukasta tai yhdistyksestäsi. Räätälöimme teille mukavan ja mielenkiintoisen paketin!